Serious Game TransfAIR

De TransfAIR serious game is een gratis spel voor smartphones om het bewustzijn over luchtkwaliteit te vergroten.

Het doel van het spel? Sensibilisering rond luchtverontreiniging door de bronnen en gevolgen te presenteren, en aanzetten tot acties door individuele en collectieve oplossingen te laten zien.
Hoe werkt het? Via korte missies raakt de speler vertrouwd met de verschillende bronnen van vervuiling en ontdekt hij de beschikbare alternatieven om de dagelijkse uitstoot van vervuilende stoffen te verminderen.

Als speler ben je lid van een start-up die luchtpakketten aflevert in een sterk vervuilde fictieve metropool. Je doorkruist de stad om je luchtpakketten rond te brengen. Let op dat je zelf voldoende zuurstof hebt, anders wordt je missie afgebroken. De luchtkwaliteit rondom de speler is slechter wanneer hij of zij in de buurt komt van verontreinigende bronnen. Misschien is een andere route sneller of zuiverder? Ook het weer heeft een invloed op de concentraties van verontreinigende stoffen!
Als de levering succesvol is, verdien je punten die kunnen geïnvesteerd worden in een beschermende uitrusting of in technologieën die de vervuiling aan de bron verminderen.

Google Play: TransfAIR – Google Play
App Store: TransfAIR – App Store