Inschrijvingen zijn gesloten

Is Aerohelden iets voor mijn gezin?

Aerohelden is gericht op gezinnen met minstens één kind tussen 6 en 12 jaar in West-Vlaanderen, delen van Oost-Vlaanderen*, Henegouwen, provincie Namen, provincie Luxemburg en de Franse regio Hauts-de-France die de lucht rondom ons op een ludieke manier willen leren kennen.

Om deel te nemen heb je geen specifieke kennis rond luchtvervuiling nodig. Jullie gezin wordt vier maanden begeleid met eenvoudige instructies, leuke uitdagingen en proeven.

Deze campagne wordt georganiseerd in het kader van het grensoverschrijdende samenwerkingsproject TransfAIR, dat wordt gesteund door het Europese programma Interreg V FWVl. De campagne heeft geen commercieel oogmerk.

Van april tot eind juli 2021 kan je samen met je kind(eren) de verschillende aspecten van de lucht ontdekken bij je thuis, in je tuin of buurt, op verschillende routes … aan de hand van uitdagingen en opdrachten die je krijgt via e-mail of post.

Eind maart krijg je een eerste postpakket met je startmissie en een sensor om enkele aspecten van de luchtkwaliteit te meten tijdens de 4 maanden. De sensor wordt verbonden met een mobiele app die je kan downloaden.

Op het programma staan uitdagingen, opdrachten, onderzoekjes en verrassingen voor het hele gezin. Elke maand krijg je een pakket in de bus en elke week een e-mail. Samen met je gezin besteed je 1 à 2 uur per week om de lucht in al haar facetten te ontdekken. Leer, ontdek, laat je verrassen en begeleiden en vooral: word een Aeroheld met het hele gezin!