Serious Game TransfAIR

Om de bevolking in Hauts-de-France en België te informeren en te sensibiliseren voor een betere luchtkwaliteit lanceren we een TransfAIR-game!
Doel van het spel? Verbeter de slechte luchtkwaliteit in de steden door vervuilende bronnen te leren kennen en hun impact te beperken door individuele en collectieve acties van de spelers.
Hoe? Als speler ben je lid van de start-up TransfAIR die luchtpakketten aflevert. Je missies zorgen voor inkomsten en leren je de verschillende bronnen van luchtvervuiling kennen.


Je doorkruist de stad om je luchtpakketten rond te brengen. Let op dat je zelf voldoende zuurstof hebt, anders wordt je missie afgebroken.
De luchtkwaliteit rondom je avatar is slechter wanneer je in de buurt komt van verontreinigende bronnen. Misschien is een andere route sneller of zuiverder?
Ook het weer heeft een invloed op de concentraties van verontreinigende stoffen.
Als de levering succesvol is, verdien je punten die kunnen geïnvesteerd worden in een beschermende uitrusting of in technologieën die de vervuiling aan de bron verminderen.
TransfAIR is een project dat medegefinancierd wordt door het Europese programma Interreg France-Wallonie Vlaanderen, waarbij vier hoofdrolspelers betrokken zijn: ISSeP, AwAC, Atmo Hauts-De-France, en de VMM.

Google Play : TransfAIR – Google Play
App Store : TransfAIR – App Store

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.